Karin Geschiere

Karin Geschiere

Over Karin

karin@catharel.nl
06-86818193

Alles hangt samen en ieder heeft talent

Mijn vogelonderzoek op het waddeneiland Griend voor mijn studie Natuurtechiek aan de Wageningen Universiteit is bepalend geweest voor hoe ik naar de wereld kijk. Ik kijk naar samenhang tussen individu en omgeving en zie wat er zich tussen mensen (en dieren) afspeelt. Elk mens (en dier) heeft een unieke plek waarmee het betekenis heeft binnen het geheel. Diversiteit is belangrijk om als collectief wendbaar te zijn. Voor mij zijn mensen en organisaties onderdeel van de natuur. Maar we zijn ervan vervreemd, en ook steeds meer van elkaar. We zijn minder afgestemd en nutten de wereld en elkaar uit. Dat baart mij zorgen. Als ik vervreemding  kan tegengaan en samenhang kan bevorderen, draag ik  bij aan een  wereld in balans.

Meervoudig perspectief

Steeds meer ervaar ik de kracht van meervoudige partijdig  zijn. Het is kenmerkend voor mijn aanpak. Ik loop om een verhaal heen en zie een ander perspectief. Om een weg vooruit te vinden moeten we soms vertragen. Moeten we soms eerst de diepte in. Dat kan confronterend zijn, maar geeft ruimte voor de toekomst. Tijdens de reis benoem ik veel, maar veroordeel ik zelden. Omdat er altijd een ontschuldigend verhaal is. Mildheid helpt om drakengedrag onder ogen te zien en te leren managen.

Van natuurontwikkeling naar mens- en organisatieontwikkeling

Na mijn werk in de natuurontwikkeling, werkte ik bij het COA en later als manager organisatieontwikkeling in de jeugdzorg. De jeugdzorg verruimde mijn systemische  handelingsperspectief. Veel systemisch methodes komen uit de  gezinstherapie. In 2017 ben ik zelfstandig adviseur en coach geworden. Tot 2022 werkte ik met andere zelfstandigen samen in coöperatie het Ontwikkelaarsgilde.

In 2009 werd ik Master of Change Management bij het SIOO. Daarnaast ben ik ICR-geregistreerd als systeem- en conflictcoach. In 2022 deed ik de opleiding evolutionaire psychologie voor professionals.

Als afwijken mag, ontstaat er ruimte om af te stemmen op de toekomst. Alleen dan kunnen we van betekenis blijven.

Hoogtepunten Curriculum Vitae

Zie LinkedIn pagina voor het volledige cv

Verder heb ik een heerlijk gezin met inmiddels jongvolwassen kinderen. Het moederschap heeft me verrijkt. In mijn vrije tijd vertoef ik graag met een boek, wandelend in de natuur of op de tennisbaan.

Karin maakt ruimte. Ruimte voor verandering,  voor talent, voor persoonlijke inbreng. Disfunctionele patronen worden vervangen. Talenten worden zichtbaar. Door samen te doen, komt er natuurlijke ontwikkeling.

Stuur een mail

Organisatie ontwikkeling - Teamontwikkeling - Conflictbegeleiding – Persoonlijke coaching – Systeemcoaching- Betekenisvolle ontmoetingen – Dialoog -Leiderschapsontwikkeling - Beweging - Geen gedoe – Unieke Talenten - Samenwerking - Leiderschap - Diversiteit – Veerkracht - Adaptatie