Persoonlijke coaching

Uniek effect  

Jij bent uniek en kunt op jouw wijze bijdragen aan een groter geheel. Als je weet wat jouw unieke kracht en talent is, kun je die effectief inzetten op momenten dat het tegenzit. Als je je geen raad weet in een siutatie of met een baas, collega of klant. Als je merkt dat je niet goed uit de verf komt. Als je toe bent aan herbezinning op keuzes. Persoonlijke coaching zorgt dat je die uitdaging niet alleen hoeft aan te gaan. Dat je support en begrip krijgt die leidt tot heldere inzichten.

Kies je voor mij als coach, dan richten we ons op het vergroten van jouw invloed, zodat je effect hebt op hetgeen jij belangrijk vindt. Ik help je om je eigen talent te omarmen.

"Ik zag mijzelf krampachtig alle ballen in de lucht houden. Mijn traject betekende vooral leren loslaten. Heel leerzaam, intensief en waardevol." Corina Breevaart Eigenaar ConQuest

Loskomen van ingesleten gedrag

Gedrag is ingesleten. Heb je geleerd last van anderen te dragen, dan blijf je dat vaak doen. Anderen zullen het patroon onbewust herkennen en last bij je neerleggen. Moest je veel voor jezelf opkomen, dan blijf je paraat om te vechten. Bewaarde je de harmonie in een onveilige situatie, dan is er een grote kans dat je conflicten blijft vermijden en sussen. Moest je onzichtbaar zijn, dan blijft je in de schaduw staan. Óf je kiest radicaal het tegenovergestelde: laat het aan anderen, verschuilt je achter een sterke rug, creëert onveiligheid of bent pontificaal in het licht gaan staan.

Als je inzicht hebt in gedrag, ontstaat ruimte er los van te komen en andere paden te bewandelen.

Onder druk van de omgeving

Je gedrag is niet overal hetzelfde. Je bent thuis vaak anders dan op het werk. Gedrag is relationeel en contextafhankelijk. Elke groep kent zijn eigen gedragspatronen. Ze oefenen druk uit op individuen, zodat ook een nieuweling zich ernaar gaat gedragen. Ook als een patroon ongezond is en de groep wil dat het verandert. Deze systeemdruk maakt verandering lastig, maakt het moeilijk in een nieuwe functie positie te krijgen. Verandering in groepen gaat gepaard met verschuiving van macht en met het loslaten van oude waarden. De grond onder de voeten verschuift. Als je er middenin staat, of er leiding aangeeft, helpt het om de systeemdruk te kunnen duiden.

Inzicht krijgen in systeemdruk en er effectief gedrag tegenover stellen. Dat is waar ik bij help.

“Door de juiste vragen te stellen, en dóór te vragen, helpt Karin de antwoorden op je eigen vragen te vinden” Anneke van der Veen teammanager gemeente Zeewolde
Familieopstelling, opstelling, persoonlijke coaching, Amersfoort, Karin Geschiere

De dialoog met jouw innerlijke familie

Soms is het goed de dialoog met jezelf te voeren. Bijvoorbeeld over waarom je iets wél wilt en toch niet doet. In coaching gebruik ik daarvoor de metafoor van de innerlijke familie. In de innerlijke familie gebruiken we archetypes van de vrouw, de man, het jongetje en het meisje. Ieder mens heeft alle vier innerlijke familieleden in zich, maar aan de buitenkant zien we er vaak maar één of twee tegelijkertijd. Als je de wisselwerking tussen je innerlijke familieleden kent, kun je ze beter laten samenwerken. Door tafelopstellingen krijg je inzicht in de innerlijke familie van jezelf, van een ander of van een team als geheel. Het stemt je milder en leert je wie van je eigen familie het meest effectief is om de samenwerking te verbeteren.

Tijdens de persoonlijke coaching versterken we jouw innerlijke dialoog. Dit maakt dat je in lastige situaties beter weet wat te doen.

Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik ook. Voor een coachingstraject is het fijn elkaar eerst te leren kennen. Zodat jij beter weet wie ik ben en hoe ik werk. En zodat ik een helder beeld krijg van jouw vraag en óf je bij mij aan het juiste adres bent. Dat gesprek is gratis. Het kan online, of als je in de buurt van Amersfoort bent kunnen we het ook live doen.

Wellicht goed om te weten. Ik sta geregistreerd in het ICR Coach Register, het wereldwijde keurmerk en register voor professionele coaches. "Onze geregistreerde en gecertificeerde practitioners zijn goed opgeleide en gemotiveerde professionals die het behalen van de doelen van de klant voorop stellen". Je kunt hier lezen wat dit precies betekent.

Boek een kennismakingsgesprek
Persoonlijke coaching
Persoonlijke effectiviteit
Innerlijke dialoog
Innerlijke familie
Schildentheorie
Systeemanalyse
Familieopstelling
Systeemopstelling
Leiderschapscoaching
Managmentcoaching
Teamcoaching
Betekenisgeving
Talentontwikkeling
Loslaten
Aannemen
Patronen doorbreken